VD - Strömsholms kanal AB

Nu tar vi Strömsholms kanal in i framtiden!
Vill du ha en spännande möjlighet att som VD leda och utveckla en av Sveriges levande kulturminnen?

Strömsholms kanalbolag, även känt som kanalbolaget, är litet när det kommer till antalet medarbetare och omsättning, men det bär på en gedigen historia. Vi renoverar helt efter gamla metoder från 1800-talet och ger dig en möjlighet att följa kanalens historia och utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att göra avtryck!
Vi söker en driven ledare, som med gott värdskap, balanserar de långsiktiga strategiska frågorna med det dagliga operativa. Du skapar en tydlig riktningskänsla och tillsammans med medarbetarna fortsätter ni den förändringsprocess som påbörjats.

Som VD har du en viktig uppgift att skapa förutsättningar för att farleden, miljöerna och fastigheterna längs kanalen är tillgängliga och attraktiva att använda och besöka. Samt uppfylla vår vision att vara ett levande kulturminne.

Fokus i din roll:

  • Du är föredragande i styrelsen samt ansvarig för att styrelsens beslut verkställs.
  • Utveckla och implementera strategier som leder till ökade intäkter.
  • Ansvara för att säkerställa ekonomi och kvalitet samt efterlevnad av bolagets standarder och policys.
  • Driva och utveckla samarbetet med ägarkommunerna och andra viktiga samarbetspartners exempelvis Länsstyrelsen, destinationsbolag m.fl.
  • Leda och skapa utvecklingsmöjligheter för personalen att uppnå våra mål.

Din profil
Vi vet ännu inte vem du är, men dina personliga förmågor och ditt engagemang är det absolut viktigaste för oss. Vi vill att du av andra uppfattas som en trygg, stabil ledare och har förmåga att på ett naturligt sätt inkludera och lyfta fram dina medarbetare. Du beskrivs som en förebild som inspirerar, klargör riktning och är mottaglig för nya möjligheter och lösningar. Du har också förmåga att se helheten i bolagets uppdrag och kan samordna, samverka och samarbeta med många intressenter. Du kan hantera komplexa frågor och rör dig med lätthet mellan strategiskt tänkande och operativt genomförande.

Bolagets storlek innebär att du som VD behöver hantera både stort som smått. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund där arbete eller stort intresse för kultur finns med. Vidare har du framgångsrikt lett en verksamhet med fullt resultatansvar. En annan framgångsfaktor är viss kunskap och förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar.

Vi erbjuder
En spännande, viktig och utvecklingsinriktad tjänst på en trivsam arbetsplats med god sammanhållning. Du får sätta en stor egen prägel på verksamheten och arbeta med stor frihet under mycket eget ansvar. Som stöd har du en styrelse som du också rapporterar till.

För oss är det också viktigt att du känner dig stolt över det företag som får din tid och ditt engagemang. Att du gillar dina arbetsuppgifter och att du tycker att det är kul och trivsamt att vara tillsammans med oss på dagarna.

Placeringsort: Hallstahammar
Tjänstgöringsgrad: 60%
Anställningsform: Tillsvidare 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan:
Ansökningen görs med så kallat löpande urval, under hela ansökningstiden fram till sista ansökningsdatum
10 mars. Ansökan skickas till jenny@jshumaninvest.se

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Jenny Stridsman 070-336 56 72 eller jenny@jshumaninvest.se

 

Strömsholms kanal - upplevelsernas kanal i Bergslagen
Strömsholms kanal finns i den vackra Kolbäcksådalen, vilken sammanbinds av 14 sjöar, Kolbäcksån och 12 km grävd kanal. Denna historiska vattenled bildar 11 mils farled från Mälaren i söder till Smedjebacken i norr, via kommunerna Hallstahammar, Surahammar och Fagersta. De fyra stiftar kommunerna har majoriteten av aktierna och verkar genom en stiftelse, driften finns i ett av Sveriges äldsta bolag. Vi har det spännande uppdraget att hålla kanalen i toppskick.

Strömsholms kanal är sedan 1990 ett byggnadsminne och innehåller värdefulla kulturmiljöer att vårda, som 26 slussar med dess stensättning och portar, många byggnader, varav 9 slussvaktarbostäder, båt- och kanotbryggor, servicebyggnader vid gästhamnar, 2 restauranger/kaféer, vindskydd, öppningsbara broar, cykelled och gräsytor samt 3 nivåregleringsdammar som finns utanför byggnadsminnet. Vårt uppdrag är att vårda och renovera i enlighet med kanalens utseende och skick runt 1850.

Vårt säte för verksamheten finns i Hallstahammar, där vi har en kanalbyggnadshytta på 1200 kvm. Tillsammans med, idag 4 medarbetare, renoverar vi och underhåller kanalen och dess intilliggande byggnader. Under högsäsong förstärks vi med cirka 15 - 20 medarbetare, vår säsongspersonal, som bland annat ansvarar för det goda värdskapet och servicen till våra besökare i och längs kanalen. Bolaget omsätter cirka 7,5 miljoner kronor.