Pressmeddelande

2020-11-06

 

Ny hemsida som ska locka besökare till Strömsholms kanal!

Strömsholms kanal satsar på en ny webbplats för att locka besökare att upptäcka vattenvägen från Dalarna i norr till Mälaren i söder. Både besökande båtgäster och besökare som kommer på land välkomnar vi med öppna armar. Strömsholms kanal – mycket mer än bara vatten.

Vi jobbar ständigt med utveckling och vill att fler ska upptäcka Strömsholms kanal och allt som finns att se och göra längs med hela kanalen, säger Carina Janzon, VD på Strömsholms kanal. Sedan 2016 har Visit Västerås varit en samarbetspartner när det gäller marknadsföring och den gamla webbplatsen hade inte möjlighet att växla upp och synliggöra vårt utvecklade samarbete. Jag är jätteglad att vi hade möjlighet att bygga en ny webbplats som kan tillgodose besökarens behov på ett bättre sätt och där vi alla kan hjälpas åt att lyfta allt det vackra som finns längs med Strömsholms kanal, säger Pernilla Törngren, destinationsutvecklare på Visit Västerås. 

Samarbetet kring marknadsföringen för Strömsholms kanal sker mellan kanalkommunerna Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Smedjebacken och Västerås. Kanalsamverkansgruppen träffas och diskuterar utveckling kring gemensamma marknadsföringsaktiviteter och hur man med förenade resurser kan växla upp för att få fler besökare till hela regionen.

Det finns många potentiella besökare inom Mälardalsregionen som idag inte vet om vår kulturskatt Strömsholms kanal. Att vi tillsammans kan hjälpas åt för att locka fler besökare kommer att gynna hela regionen. Vi behöver bli ännu mer transparanta i vårt sätt att jobba mot besökaren och se utifrån vad som kan ge besökaren ett mervärde, säger Mari Högkvist, näringslivsutvecklare på Hallstahammars kommun och en av deltagarna i Kanalsamverkansgruppen. Vi ser också efter sommarens restriktioner, när det gäller resandet, en stor ökning av både båtgäster och besökare på land. Vi hoppas att besökartrenden håller i sig och att vi med hjälp av vår nya webbplats kan få ännu fler att upptäcka Strömsholms kanal.

Kontaktuppgifter
VD och talesperson, Carina Janzon 070-378 11 21 carina@stromsholmskanal.se
www.stromsholmskanal.se

Fakta: Strömsholms kanal sträcker sig från Västerås i Borgåsund till Smedjebacken i Dalarna. Upplevelserna är många längs de 11 milen historisk farled med de 14 sjöarna, Kolbäcksån och de handgrävda 26 slussmiljöerna. Det erbjuder en härlig blandning av aktiviteter i unik natur, slott och bruksmiljöer mer mera. Läget är strategiskt vid Mälaren och inom en timmes räckvidd bor cirka tre miljoner personer. Kanalen är byggnadsminnesmärkt och är en del av Ekomuseum Bergslagen.