Bredsjön-Kloten

Den klassiska kanot och kajaksträckan från sydvästra Bredsjön till Kloten. Till lunch gör vi ett strandhugg på en ö där en vildmarkspicknick serveras. Under picknicken lyssnar vi på en kunnig och erfaren viltspårare som berättar historier om skogens vilda djur.

Arrangemanget startar och slutar på Wilderness Lodge i byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm.

Vi paddlar genom Naturreservatet Malingsbo-Klotens vilda och orörda natur. Älven är slingrande, granskogen längs stranden är tät och ett populärt tillhåll för många vilda djur.

Den guidade turen inkluderar 10 timmars paddling i kanoter eller kajaker genom ett av Sveriges största naturreservat, en vildmarkspicknick med kräftklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, en tvårätters middag med många ingredienser från skogen, en natt i dubbelrum, lakan, handdukar, frukost (med hembakat bröd och hemgjord müsli), kanoter eller kajaker, paddlar, flytvästar, kapell till kajakerna, vattentäta säckar, sittunderlag och transfer i minibuss från Wilderness Lodge till startpunkten i Bredsjön. Lätt slätvattenpaddling utan strömmande vatten. Inga förkunskaper är nödvändiga.

Kanot och kajakturerna arrangeras på söndagar mellan den 25 april och den 25 oktober. Extra kanot och kajakturer på andra dagar efter bokningar.

Antal deltagare: 2-8 personer/guide och grupp. Normalt 1 grupp/tur. Ibland 2 grupper/tur.

Från 4 deltagare även bokningsbart på andra dagar. Om ni är 2-3 deltagare och önskar kanot och kajakturen på andra dagar än de schemalagda dagarna, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Starttid: 10:00. Avslutningstid: 20:00.

Kläder att paddla i: Shorts, sportkläder, badkläder, regnkläder vid regn. Hatt och solglasögon rekommenderas.

Att ha med sig: Regnkläder (i händelse av regn eller som backup om regn faller), badkläder, handduk, solskyddsfaktor, varma sommar kläder. Deltagarna får en fylld vattenflaska med dricksvatten när turen startas. Personlig utrustning packas med fördel i de inkluderade vattentäta säckarna.

Information: Genomgång och information om turen vid starttillfället. Paddlingen börjar med en genomgång i elementär paddelteknik.

Säkerhet: Huvudguiden Mikael Nilsson är väldigt kunnig och har mycket god erfarenhet av kanot och kajakpaddling, området, vildmarken och de vilda djuren som bor i den djupa skogen. Han är också livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola i Tylösand. En förbandslåda finns med på turen.

Dagstemperatur: Juni-augusti 15-30 C. Maj och september 10-25 C.

Turen bokas hos Nordic Discovery.