10 tips på familjekul

Få saker är så underbart som att höra ett äkta skratt. Att dessutom få uppleva dessa stunder tillsammans med sina barn eller barnbarn är lycka. Här kommer 10 tips på familjekul längs Strömsholms kanal som kan ge er härliga minnen att se tillbaka på. 
 • Frösåkers brygga
  På Frösåkers Brygga, Skeppsmuseum kan du strosa runt på bryggan och kika på alla medeltid båtar och kliv ombord på den stora koggen Roterteufel. Här njuter du av god hemgjord glass, så god att den är värd en resa i sig. I området finns även härliga vandringsleder och möjlighet till bad.
 • Kokpunkten Actionbad 
  Kokpunkten är Sveriges första actionbad. Här flödar badrenalinet och rushen i magen känns när du testar Black River, Boomerang eller utmanar syrran i Double Racer. Kokpunkten är beläget i det 100 år gamla ångkraftverket i samma byggnad som The Steam Hotel
  Barn leker vid en blå kiosk
 • Hembygdsgården i Västanfors
  På Västanfors hembygdsgård finns det mycket att göra! För barnen finns en teknikpark med en kanal i miniatyr, flera lekstugor samt en skolbyggnad för lek och en hel del nostalgi, som passar både yngre och äldre besökare. På området hittar du även handelsbod, kaffestuga och hamnkrog. Vackert beläget intill Strömsholms kanal och Kronprinsessan Victorias sluss.


 • Fagersta Kabelpark
  Vid Fagersta Cable Park kan hela familjen testa att åka wakeboard i sjön Eskiln. Kabelparken är tänkt för alla åldrar, från nybörjare till de mest extrema wakeboardåkarna. Vid Eskiln finns även en fin sandstrand med stora gräsytor, perfekt för sol och bad! Om du blir hungrig kan du besöka Våffelbruket med försäljning av både matiga och glasiga våfflor. Även minigolf, padelbana och fina vandringsleder på området.

 • Café Fyren

 • Skantzen
  Idag är Skantzen i Hallstahammar ett omtyckt område där du stannar för någon aktivitet, en bit mat eller för att besöka lekparken med båtarna. Paddla kanot på Skantzsjön är också en populär aktivitet. Hyra kanot kan du göra på Skantzö ca 500 m från Skantzen.
     
 • Höghöjdsbana 
  På Björnön arrangerar Aktivt Uteliv Björnögården massor av olika aktiviteter som paddling, mountainbike och höghöjdsbanor.  Aktiviteterna ger pirr i magen, höghöjdsbanan extra mycket, för både dig och ungdomarna. Ni får självklart hjälp av duktiga instruktörer så inga ursäkter… du vågar mer än du tror.
 • Prästabadet

  Skantzöbadet Hallstahammar
 • Skantzöbadet
  Mycket populärt utomhusbad med hopptorn, vattenrutschbana och en egen bassäng för de allra minsta. Glass och mat finns att köpa inne på badet. Håller öppet från slutet av maj till slutet av augusti. 
   
 • Frisbeegolf i Kolbäck
  En av Sveriges bästa frisbeegolfbanor (enligt Aftonbladet) ligger i norra delarna av Kolbäck. Trevlig familjeaktivitet där det gäller att kasta sin frisbee i korgen på så få kask som möjligt. Hela banan är på 18 korgar och tar ca 3-4 timmar att gå, men det går givetvis bara att bara välja några om man inte vill gå hela banan.