Sveriges roligaste sommarjobb!

Strömsholms kanal invigdes 1795 och har fungerat och haft öppet som vattenled  sedan dess. Farleden är 11 mil lång och går från Mälaren i söder till Smedjebacken i norr. Kanalen sammanbinds av Kolbäcksån och 14 sjöar, den grävda delen är ca 11 km och där finns 26 slussar och dess vackra kulturmiljöer.

Vi söker slussvärdar till sommaren 2024. Kanalen håller i huvudsak öppet mellan 24 juni och den 11 augusti.

Vi har ett högt säkerhetstänk. Vi genomför därför en introduktionsutbildning veckan innan midsommar under 2 dagar.

Våra slussvärdar har värdskapet och ansvarar för slussning till våra kunder som färdas med fritidsbåtar, kanoter och passagerarbåtar med flera. Du får ett stort ansvar och en omfattande introduktionsutbildning. Du arbetar tillsammans med ett slussteam i en vacker kulturmiljö på samma sätt som slussvärdarna gjorde 1795.

Vi har ett högt säkerhetstänk och därför ingår utbildning i Hjärt-och lungräddning samt träning på hjärtstartare och livräddning.

I vårt arbete ingår brandsläckning, arbete på väg 1 och 2 för att säkert öppna de öppningsbara broar som ingår i kanalsystemet. Värdskap och service till våra besökare finns självklart med på introduktionen samt arbetsmiljöarbetet och riskbedömning i fält tillsammans med huvudskyddsombudet för vårt avtalsområde och Trafikverket.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudarbetsuppgift kommer att vara slussning och du kommer att berätta om kanalen för besökare både på vatten och land. När vi inte har slussning gör vi olika former av försköning av slussmiljöerna som sly-, park- och fastighetsskötsel och ser till att slussmiljöerna är städade och attraktiva att besöka och vistas i. Även andra sysslor längs kanalen kan bli aktuellt.

Våra team arbetar både i Fagersta-, Surahammar- och i Hallstahammars kommuner.

Du är vårt viktiga ansikte utåt för Strömsholms kanal, så vi lägger stor vikt vid att du är serviceinriktad, flexibel och har ett utåtriktat sätt. Vi ser också att du är noggrann, då du ansvarar för att följa anvisningar för slussning samt säkerheten under slussningar. Du har daglig kontakt med turister både till sjöss och till lands under dina arbetspass.

Vad kräver vi av dig?

Du ska ha fyllt 18 år och vanligt B körkort (ej endast automat), ibland kan vi göra undantag. Du har god fysik och är simkunnig med minst 200 meter. Du gillar också att arbeta utomhus i alla väder!

Lön
Lön enligt avtal.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 15 mars 2024 men urval sker löpande, så passa på att skicka in din ansökan så fort som möjligt!

Du kan maila till info@stromsholmskanal.se eller skicka till

Strömsholms kanal AB
Box 29
734 24 Hallstahammar.

Bifoga ditt CV och personliga brev där du berättar varför du vill arbeta hos oss och varför vi ska välja just dig.

Har du frågor ring gärna 0220-10011 eller 070-3781121 och prata med Carin Becker Åström eller
Sandra Andersson 070-3781150