Ledande hantverkare

Strömsholms kanal söker en LEDANDE HANTVERKARE till ett spännande kulturhistoriskt uppdrag, där du finns med i centrum av utvecklingen och verksamhetsarbetet.

 

Träarbetare/Snickare

Kommun: Hallstahammar

 

Kvalifikationer

Om jobbet

Strömsholms kanal söker en LEDANDE HANTVERKARE till ett spännande kulturhistoriskt uppdrag, där du finns med i centrum av utvecklingen och verksamhetsarbetet.

 

Verksamhetsbeskrivning

Strömsholms kanal finns i den vackra Kolbäcksådalen, vilken sammanbinds av 14 sjöar, Kolbäcksån och 12 km grävd kanal. Denna historiska vattenled bildar 11 mils farled från Mälaren i söder till Smedjebacken i norr, via kommunerna Hallstahammar, Surahammar och Fagersta. De fyra ägarkommunerna har majoriteten av aktierna och verkar genom en stiftelse, driften finns i ett av Sveriges äldsta bolag.

Vi har det spännande uppdraget att hålla kanalen i toppskick samt utveckla besöksnäringen i och längs vattenvägen tillsammans med kommunerna längs kanalen. Vårt säte för verksamheten finns i Hallstahammar, där vi har en kanalbyggnadshytta på 1200kvm, innehållande bland annat maskinpark, kontor, omklädningsrum och personalutrymmen. Vi är en handfull medarbetare under 10 månader, men förstärks under högsäsong med cirka 20 medarbetare till. Vår säsongspersonal ansvarar bland annat för det goda värdskapet och servicen till våra besökare i och längs kanalen.

Strömsholms kanal är sedan 1990 ett byggnadsminne och innehåller värdefulla kulturmiljöer att vårda, som 26 slussar med dess stensättning och portar, många byggnader, varav 9 slussvaktarbostäder, båt- och kanotbryggor, servicebyggnader vid gästhamnar, vindskydd, öppningsbara broar, cykelled och gräsytor samt 3 nivåregleringsdammar som finns utanför byggnadsminnet. Vårt uppdrag är att vårda och renovera i enlighet med kanalens utseende och skick runt 1850.

 

Dina arbetsuppgifter

som ledande hantverkare/arbetande arbetsledare kommer du bland annat att planera och leda arbetet i teamanda med nuvarande medarbetare. Arbetet kommer att variera under året. Under höst, vinter och vår pågår underhåll av fastigheter och kanalen, i form av bland annat slussportsrenovering, tröskelbyte i slusskammare, vilket sker med traditionella hantverksmetoder. Vi underhåller broar, bryggor och fastigheter samt utvecklar våra byggnader och slussmiljöer, bland annat för kanalnära turismboende och självklart för våra hyresgäster. Som ett led i vårt arbete att göra slussmiljöer attraktiva att besöka, arbetar vi med försköning av våra slussmiljöer i form av målning, slyröjning och trädfällning med mera. I maj påbörjas förberedelserna inför sommarsäsongen med prickning av farleden och besiktning av våra slussportar och tillhörande delar. Under sommarsäsongen är den ena dagen inte den andra lik och innehåller service och värdskap för våra besökare i och längs farleden. Du finns med och arbetsleder säsongspersonal och vi delar på beredskapsverksamheten under säsongen.

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser att du har minst 5 års yrkeserfarenhet och är hantverkskunnig samt har känsla för att arbeta med olika material, men främst trä. Du har gått gymnasiet och har någon form av praktisk hantverksutbildning, som snickare eller liknande samt dokumenterad hantverksutbildning eller liknande. Om du har erfarenhet av arbete med byggnader och även timmerhantverk samt gamla byggnadsvårdstekniker, är det en merit. Vi vill gärna att du har bred kunskap och erfarenhet inom fler olika områden som gynnar arbetet längs kanalen, tex måleri, rörmokeri, entreprenad, el, skogs- och/eller trädgårdsarbete, fastighetsskötsel eller liknande. Har du erfarenhet av göra ritningar och ritningsläsning är det en merit.

 

Du trivs med ett omväxlande arbete och stimuleras av att serva kunder och har ett gott värdskap. Du är tekniskt intresserad och tycker om problemlösning. Du är självgående, men tycker om att arbeta med andra i team. Du är en arbetskamrat som bidrar till en god arbetsmiljö genom dina personliga egenskaper. Du behöver behärska svenska i ord och skrift samt engelska i tal. Har du certifikat för travers, byggställning, heta arbeten, skylift, röj- och motorsåg, arbete på väg och/eller vatten, som förarbevis eller klass 8, m fl är det en merit. Du har mycket god simkunnighet och trivs i vattenmiljö, arbete på höga höjder, som i slusskammare och hustak är en del av arbetet. Du ska ha ett gott ordningssinne och tycka om noggrannhet, men även kunna arbeta effektivt och under perioder behöver du klara av att ha många bollar i luften och hantera logiskt tänkande och tidspress. Vi dokumenterar vårt arbete i digital miljö och du bör ha grundkunskaper i Word och Excell. Körkort är ett krav, då vårt arbete är förlagt längs hela kanalen.

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst, där provanställning kan komma att tillämpas. Vi har kollektivavtal.

 

Vi erbjuder dig ett och stimulerande uppdrag och ger dig intern och extern utbildning.

Välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: VD, Carina Bergqvist Janzon, mobilnummer 070-378 11 21 eller på mejl carina@stromsholmskanal.se

 

Fackliga kontaktpersoner: Kommunal Hallstahammar, Ann-Louise Forslund, mobil nr 070-266 08 34.

Webbplats: www.stromsholmskanal.se

 

Din ansökan till tjänsten skickar du till:

Strömsholms kanal, Box 29, 734 21 Hallstahammar eller via mejl till info@stromsholmskanal.se bifoga CV och personligt brev.

 

Vi önskar din ansökan senast den 11 december.

 

Strömsholms kanal önskar en mångfald av medarbetare och tillämpar positiv särbehandling.

 

Tillträde av tjänsten enligt överrenskommelse.

Om anställningen